Pages - Menu

11.8.11

Contest Aku Berpuisi | Tarikh Akhir 31 Ogos 2011



Salam untuk semua, moga dirahmati-NYA =)

Alhamdulillah, Contetst sulong untuk blog ini dilancarkan dengan rasminya bertajuk "CONTEST AKU BERPUISI". Contetst ni diwujudkan untuk mengembangkan bakat-bakat anda dalam bidang sastera Melayu, saya yakin dan percaya bahawa ramai dalam kalangan sahabat semua punya bakat terpendam yang perlu dikorek-korek serta diasah.

Apabila disoroti kembali keagungan sastera Melayu, puisi menjadi medan utama penulis dahulu dalam menyampaikan mesej kemanusiaan dan nasihat kepada masyarakat. Mengembalikan diri ke era dan tamadun lalu...mejentik hati-hati yang halus dalam meyantuni kembali peradaban kini.



Syarat-syarat penyertaan
1. Tema Puisi adalah bebas, bergantung kepada kreativiti anda. Yang paling penting puisi  bermesej dan asli. (Cadangan tema: Kemanusiaan, Palestin, Agama, Nasihat, Politik)

2. Wujudkan satu entri puisi di blog anda disertakan dengan Banner Contest Aku Berpuisi & Tajuk entri "Contest Aku Berpuisi-Tajuk Puisi Anda". (Contoh tajuk: Contest Aku Berpuisi-Jasa Guru)

3. Tinggalkan link pada ruangan komen entri Contest Aku Berpuisi.

4. Tag 3 orang kenalan blog

5. Tarikh Akhir 16 Ogos 2011 (dilanjutkan hingga 31 Ogos 2011)
 

Kehakiman
1. Peringkat Saringan: Saya akan memilih 20 puisi yang terbaik daripada semua puisi.

2. Peringkat Akhir: 3 panel pemilih akan dirujuk iaitu para pensyarah saya dalam bidang Kesusteraan Melayu untuk menilai 3 puisi yang terbaik untuk ditabalkan pemenang. 


Hadiah
1. Novel Sastera Melayu yang diiktiraf kepada 3 pemenang utama (Tajaan Blogger WARNA DAN AKU)

2. Topup RM30 kepada Puisi Terbaik (Tajaan Blogger MIECYBER'S BLOG)

3. Button Batch Contest Aku Berpuisi kepada 3 pemenang utama 

4. Button Batch Contest Aku Berpuisi kepada 5 puisi yang bertuah

*Jika terdapat blogger ingin menjadi penaja boleh email ke Mohamadazhan@gmail.com


Nota: Puisi terdiri daripada pantun, sajak, gurindam dan syair

155 comments:

  1. wh, wah...berkontes pulak...bolehkah saya?

    ReplyDelete
  2. wah kena cungkil bakat ni..hi3

    ReplyDelete
  3. hehe..puisi ni klo zaman skolah memang banyak idea..skang ni suam-suam kuku je

    ReplyDelete
  4. Bab2 berpuisi ni yg berat sikit dik...mmg akak langsung xpandai n xbrbakat dlm bidang nie.....sejak sk rendah smpai la skrg akak lebih cenderung dgn angka....nnti lah kalau ada idea akak join ok...hi....Thanks krn mempelawa akak.

    ReplyDelete
  5. Den tak pandai nak berpuitis tapi den boleh jadi penaja.

    ReplyDelete
  6. hehe.boleh cuba, mana tahu punya bakat hebat =)

    ReplyDelete
  7. insyaAllah sahabat... sekarang tgh takde mood sejak 709... kalo nak tag tu mcm susah sikit la... hhehehe.. mcm tak ramai yang suka kena tag... insyaAllah.. nti aku try buat... tada sokongan :)

    ReplyDelete
  8. brminat nk masuk..tp xfaham syarat2 pnyertaan tu..cmne nk tag sume tu ye?xfhm syarat 3 dan 4..maaf tnye bnyk sbb baru buat blog..xreti sgt.. =)

    ReplyDelete
  9. terima kasih atas pertanyaan dan kesudian nak join, saya pun baru belajar buat contest...maaf atas kekurangan.hehe.

    ReplyDelete
  10. due date bila ni azhan?

    hajat dihati nak join malangnya ilham utk berpuisi tu lama dah tenggelam tak timbul2. nanti ahkak cuba seru ilham tu ye..hehe

    ReplyDelete
  11. Terima kasih kak, amat dialukan.hehe.16Hb Ogos 2011 kak =)

    ReplyDelete
  12. err bab berpuisi ni saya memang fail la cik Azhan. merosakkan bahasa adalah. hehe. tapi saya suka baca puisi orang. almaklum diri sendiri tak terer. baca orang punya je yang mampu ;)

    Kau Jantung Hati
    Awak Curang. Semua Salah Saya

    ReplyDelete
  13. wah! puisi. rasenye mesti ramai yang berbakat. selamat berpuisi semua~

    dill.

    ReplyDelete
  14. Salam..xde bakat sebenarnye nak berpuisi..mahu buat ikut sesedap rase jek..hihi...:D join..

    http://cphidayah.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-kesengsaraan.html

    ReplyDelete
  15. puisi ???
    hurmmm ...
    sajak boleh lah kot

    ReplyDelete
  16. Pektekz: boleh, sajak termasuk dalam puisi =)

    ReplyDelete
  17. wahh..akan kuusahakn...tp daku cam xde bakat je nk wat puisi2 nei huhu

    ReplyDelete
  18. berpuisi sikit2 tu boleh. tp belum cukup puitis utk dipertandingkan. terima kasih kerana menjemput, ye...

    ReplyDelete
  19. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip pasang audio sound sistem kereta

    uihhhhh bakat takade idea pun tak datang puas fikir..tengahhhh fikir nak wat camner... yupppp terima kasih kerana menjemput, ye...

    ReplyDelete
  20. Huhu... Akak tidak pandai berpuisi tetapi sebagai sokongan, nanti akak masuk ya ^^ Insya-ALLAH, setel urusan perpindahan dalam bulan 8 nanti, akak buat. Namun, tolong ingatkan akak jika akak terlupa :)

    ReplyDelete
  21. novel sastera melayu tu yg xthn...rase nk join plak tp kompem xlayak....nk berpuisi trkebil2...heheh

    ReplyDelete
  22. Salam Yob Azhan, wah ada contest puisi. Baguih nih. Tapi tang syarat tu yg tak buleh nak buat. Setakat bagi sokongan moral boleh ler. Semoga akan lahir banyak bakat2 baru melalui blog!

    ReplyDelete
  23. contest yg cukup menarik.. juga hadiahnya hihihi..

    t kasih menjemput saya.. walaupun tak reti berpuisi..mungkin boleh dipertimbangkan..

    ReplyDelete
  24. kalau ada idea aku cuba :-)

    ReplyDelete
  25. alamak......bunyi menarik tapi buta kayu dalam berpuisi....tapi rasa macam nak cuba sesuatu yang baru,..insya allah.....

    ReplyDelete
  26. nak try gak.. :P mencuba nasib

    ReplyDelete
  27. http://www.penulissenja.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-perjuangan-bangsa.html

    saye bukan pandai bab puisi ni huhuu ,, tapi saje try hee

    ReplyDelete
  28. salam ziarah..
    InsyaAllah, ada kesempatan puisiku akan menyusul..Tahniah atas penganjuran contest sebegini =)
    lama tak menulis nie..huhu

    ReplyDelete
  29. selamat menjoinkan diri. moga ada manfaat bersama iye..

    sekadar belajar untuk perpuisi.. sama betulkan kalau ade yang salah yer. :)

    http://www.shakirshafiee.com/v1/2011/07/17/contest-aku-berpuisi-warna-warni-bersih-2-0/

    ReplyDelete
  30. x pandai puisi owh...melukis aku pandai la....ahaha
    jemput2 la snggah sini ye :)

    ReplyDelete
  31. terima kasih kepada semua sahabat yang menyertai, moga puisi bersama mendidik jiwa memandang lebih tulus dan halus =)

    ReplyDelete
  32. aku join tapi tak adalah hebat mana
    saja cuba2 :-)

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-pelangi-palestin.html

    ReplyDelete
  33. Haaa.....ooo...ada contest....
    menarik, hadiah tu.....

    ReplyDelete
  34. nak tanya,
    kalau 3org yg kena tag tu xbuat puisi, mcm mana? pnyertaan d kira terbatal @ x?

    ReplyDelete
  35. tgh baca syarat2 nie.... ingat pas balik je nie nak join..

    ReplyDelete
  36. nak tag tu yang malas...setakat buat puisi tak ada masalah..beres...hehehe

    ReplyDelete
  37. dengan suka hati....
    kalau puisi yang dah pernah publish kat blog boleh ker?... puisi ciptaan sendiri la...

    ReplyDelete
  38. tu dia....atok dah mai dah...ini kalau puisi yang dah recycle boleh tak? maksudnya atok pernah publish sebelum ni...tp hasil karya atol lah... Nanti azhan reply kt blog atok ek =)

    ReplyDelete
  39. Tahniah atas usaha ini.InsyaAllah kalau ada kelapangan.

    ReplyDelete
  40. salam uols...

    puisi??? adehhhh!
    jenuh nak kena duduk dalam gua carik idea ni!
    ekekekek

    ReplyDelete
  41. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip hilangkan bauan durian dalam kereta

    kena cari ketenangan dulu balik kampung cari idea tengok sawah padii... baru datang idea

    ReplyDelete
  42. Salam sahabat,
    untuk tidak mengecewakan sahabat ana nukilkan sebuah puisi yng tak seberapa ini:

    KECURIGAAN ITU MENGHIJAB HATIMU

    ReplyDelete
  43. wah...kepada yg berbakat boleh la join kontest ni... ;)

    sy tak pandai berpuisi...menghayati puisi org itu ok lah.. :)

    ReplyDelete
  44. kalau puisi yg dah sedia ada , bolej je kan?? still anis yg karang , nak join lah !! tp lambat skit, tuggu nak abis2 ~ hehe , selalu cam nie , anis suke last minute

    ReplyDelete
  45. Pemuisi hijau nak joint.. huhuhu.. Jangan gelak pula.. baru belajar mencoret..


    http://akuakuakusangpencinta.blogspot.com/2011/07/to-contest-aku-berpuisi.html

    ReplyDelete
  46. pergh! aku dhla lemah bab berpuisi ni.. heheh..

    ReplyDelete
  47. huhuhu...kebejatan idea ni cikgu azhan oi..huhhu..insyaAllah if idea datang, MO join..:-)

    ReplyDelete
  48. as salam,

    dua jemputan sudah ku terima...

    http://yangbaik.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-biarkan.html

    semoga diterima. syukran

    ReplyDelete
  49. Atok pun nak joint lah =)

    http://anaknegori.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-surat-untukmu.html

    ReplyDelete
  50. salam..

    tulisan yang xseberapa ini..

    http://ainzone.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-buat-kau-yang.html

    ReplyDelete
  51. as salam.

    penulisan yang picisan terbang dari gelodak jiwa.

    http://maizatulsuraya.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-kau-juga-kuli.html

    ReplyDelete
  52. salam. tengok abah join, nak join jugak. haha.

    http://amadkhir.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-awan-putih-dan.html

    ReplyDelete
  53. Sekadar buat renungan: -

    http://zakiepurvit.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-mencari-arah.html

    ReplyDelete
  54. BRO.. SUDAH JOIN.

    ---> http://fairusmamat.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-impian-gaza.html

    ReplyDelete
  55. kalo x pakai prepaid camne?.. hahaha... cam confident je bleh menang... hahaha..

    kalo puisi tuh da lame ade dlm blog.. bleh msk x contest nih?.. still ciptaan sendiri...

    ReplyDelete
  56. salam ziarah. saya dijemput oleh kakzakie TITISAN NURANI untuk menyertai.

    inshaAllah. :)

    ReplyDelete
  57. sebaba awak dtg invite saya maka saya sertai jua :)

    http://nana4one.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-suara-kau-sia-sia.html

    ReplyDelete
  58. http://sarwhat.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-pengubat-resah.html

    salam.

    ReplyDelete
  59. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip nak tinggikan kereta sikit

    uihhh ramai yang joint seyembara puisi ni... bagusnyerrr.... ilham tercipta

    ReplyDelete
  60. insyaAllah..... kalau ada masa untuk mengarap... :)

    ReplyDelete
  61. berkongsi sekadarnya..

    http://setenangsakinah.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-tangisan-dalam.html

    ReplyDelete
  62. berkongsi sekadarnya..

    http://setenangsakinah.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-tangisan-dalam.html

    ReplyDelete
  63. sekadar ikut serta.. hihi..

    http://anginangan.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-menuai-senyum.html

    ReplyDelete
  64. salam. tidak salah bukan jika saya ingin mencuba.. :)

    http://way2healthynbeauty.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-maka-pada-siapa.html

    ReplyDelete
  65. assalamualaikum...
    alhamdulillah dapat jua syaf siap kan puisi untuk santapan tuan punya blog... terima kasih diatas jemputan...

    http://syaf.frenzyfm.my/2011/07/contest-aku-berpuisi-semangat-pak-tua.html

    ReplyDelete
  66. salam tuan blog
    melunaskan tag dari member blogger, turut serta untuk kontest ni

    http://penaberkala.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-bendera.html

    ReplyDelete
  67. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-dia-bisu-dalam.html


    saya join... hehehhe...

    ReplyDelete
  68. http://kalabayuberbisik.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-lorong-lorong.html

    nak join jugak

    ReplyDelete
  69. tak leh nak join ler... takpandai bab bab sastera ni. hihi :-)

    ReplyDelete
  70. nak join!


    http://kecikissmall.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-tahi-bintang.html

    ReplyDelete
  71. heee~ dah follow+joinnn!


    http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-tiara-hati.html

    ReplyDelete
  72. salam ziarah.

    saya festaim jenguk blog ni kebetulan pula tuan empunya blog pulak festaim adakan contest.

    so, I'm in. :)

    http://sunkenpaperheartyou.blogspot.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-belum-bertajuk.html

    ReplyDelete
  73. wah!mantap dah roomate saya nie..ape pun tryskan usaha nie,,semoga berjaya hendakNya..
    selamat menyambut ramadhan al mubarak...semoga kita mendapat 1001 keberkatan..amin:)

    ReplyDelete
  74. jgn lupe jugak follow saya..hehe

    http://warnadanaku.blogspot.com/2011/07/selamat-datang-ramadhan.html

    ReplyDelete
  75. memang asal dah mantop.hehe.salam ramadhan karim buat semua sahabat =)

    ReplyDelete
  76. ayam sambal nasi beriani,
    enak diratah nanas paceri,
    hari raya tidak bererti,
    jika puasa hanya sehari..

    Cendol, katira, laicikang air tebu,
    Murtabak tapai roti jala capati,
    Kehadiran Ramadhan menyentuh kalbu,
    Moga keinsafan bertandang di hati.

    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    Ramadan bulan yg mulia..
    Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    Ucapan Selamat Berpuasa & berbuka

    ReplyDelete
  77. salam tuan blog..sy join contest awak;D

    http://bungasepet.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-rindu.html

    ReplyDelete
  78. terima kasih kerana menjemput ye azhan....

    http://puteraduyong.com/blog/2011/08/contest-aku-berpuisi-bicara-anak-merdeka.html

    ReplyDelete
  79. setenangsakinah.blogspot.com (sakinah siddiq) telah bertukar link ke

    nursakinahbintimohdhamsani.blogspot.com .. terima kasih.

    ReplyDelete
  80. Salam,

    Ini puisi saya,
    http://arepchepha.com/2011/08/03/aku-berpuisi-mendekatlah-semangat/

    Sayangnya, blog saya masih baru, dan tak ramai teman untuk dijemput.. Apapun, selamat membacanya!

    ReplyDelete
  81. I'm in!


    http://zaimiejamat.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-anak-itu.html

    ReplyDelete
  82. assalamualaikum saudara
    tqvm adakan contest ni
    link entry saya,
    http://myraudhatulukhuwah.solihin.net/?p=8237,
    contest aku berpuisi, muhasabah ramadhan, syukur merdeka
    sekian wassalam

    ReplyDelete
  83. salam sy dh join..maaf terlambat hehe..jum tgok!

    http://miasyarah.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-bunga-mawar.html

    ReplyDelete
  84. akhirnya saya join jugak. :)

    http://muhamadsufian89.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-malaysia-dulu-dan.html

    ReplyDelete
  85. hmmm. nama saya masih takde lagi dalam peserta contest ni. penyertaan sy ditolak ke??

    ReplyDelete
  86. terima kasih sufian atas ingatan, penyertaan diterima =)

    ReplyDelete
  87. jom befikr sejenak http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html =)

    ReplyDelete
  88. http://puteri88.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-rintihan-jiwaku.html

    ReplyDelete
  89. Assalamualaikum,

    bro, setelah ditag oleh puteri reformasi, inilah entry ana

    http://garamsicho.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-mereka-bertanya.html

    ReplyDelete
  90. Assalamualaikum,
    saudara Azhan, contest yang menarik...
    telah ditag oleh Cikli... Insyaallah akan diusahakan... tetapi Ogos ini sibuk Kerja Kursus...

    ReplyDelete
  91. kalau nak jadi penaja boleh x join contest ni..hihihi...;)

    ReplyDelete
  92. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  93. sudah terjoin....dari hati menjadi puisi...;)

    http://mawarseri.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-penghargaan-buat.html

    ReplyDelete
  94. Alhamdulillah. Masih ada masa lagi. Akak baru dapat online setelah sekian lama terputus hubungan dengan rakan-rakan. Insya-ALLAH, hujung minggu ini akak cuba buat. Doakan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  95. Salam,

    link entri untuk penyertaan aku... :-)

    http://akulearn.com/?p=2485

    atau

    http://akulearn.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-kisah-satu-negara-bangsa/

    ReplyDelete
  96. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  97. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  98. Salamun'alaikum. Saya masuk juga pertandingan ini.

    Ini linknya.
    http://duniamayafarah.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-kasih.html

    Terima kasih daun keladi,
    Jom pakat rakai-ramai berpuisi.:)

    ReplyDelete
  99. lagi...

    http://puteri88.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-sendiri.html

    ReplyDelete
  100. http://www.penulissenja.com/2011/07/contest-aku-berpuisi-perjuangan-bangsa.html

    ReplyDelete
  101. salam ziarah..
    Alhamdulilah, akhirnya dah buat pilihan..sekadar mencuba =)

    http://qamarguyz.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-menuju-sakinah.html

    ReplyDelete
  102. join jugak..

    http://i-irdelia-memylife.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-gema-memanggil-aku.html

    ReplyDelete
  103. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  104. http://nuurjana.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-puisi-888-jam.html

    SALAM, JANA cuba nasib join contest menarik ni..^_^

    ReplyDelete
  105. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  106. ni dah ramai2 masuk kene tambah lagi satu syarat tambahan..kene follow dulu sponsor baru leh menang..lagi warnadanaku.blogspot.com
    hehe..kalu x follow x cukuplah syarat..agak2 leh ditrima x?heheh

    ReplyDelete
  107. hehe.boleh, penaja kena menambahkan kerajinan luar biasa juga.hehe

    ReplyDelete
  108. Salam.

    Eh, tinggalkan di sini ya. Okey ~ http://siti-muthiah.blogspot.com/2011/08/ops.html

    ReplyDelete
  109. Salam. Yang tag tiga orang tu akak tak faham.

    ReplyDelete
  110. salam..
    saya nak turut serta jgk.
    :)

    http://syairsiparapara.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-aku-hamba.html

    ReplyDelete
  111. Salam. Nak join juga...

    http://sahabatnorgadis.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-pesan.html

    ReplyDelete
  112. salam..

    saya dah join..

    http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-selamat-hari-raya.html

    ReplyDelete
  113. Mencuba diri, terimalah nukilan daripada saya.

    http://kusujud.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-dalam-genggam.html

    ReplyDelete
  114. Salam 'alaik tuan rumah..

    Meletakkan puisi saya di sini..

    http://ayam-jihad.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-sang-penyeru-gagap.html

    ReplyDelete
  115. salam.. baru singgah n follow..
    melepas untuk mencuba..
    harap ada lagi contest sebegini lepas ni ^^

    ReplyDelete
  116. ala..nak join..tp dah ttp..ruginya

    ReplyDelete
  117. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  118. Alhamdulillah... moga ruang dan peluang yang ada mampu melahirkan bakat2 yang menulis kerana Allah.. Insyaallah.

    http://karyakidalku.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-ku-melihat-sabar.html

    ReplyDelete
  119. assalam..

    mohon menyertai.disini linknya.
    http://sweetpumpkinrabbit.blogspot.com/2011/08/nur-iahi-yang-dicari.html

    ReplyDelete
  120. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  121. Saya berminat untuk menyertainya. Dan sy bercadang utk menghasilkan puisi bertemakan - bahasa @ sejarah.

    Boleh ke ? Ataupun sy hanya dibolehkan memilih tema2 seperti di atas itu?

    p/s : http://gadis-pusii.blogspot.com/

    ReplyDelete
  122. salam..sy join ye,walaupun tak reti..hehe maaf kalau ada silap salah..slm ramdhan^^

    http://www.wooferstorm.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-bumi-plaestin.html

    **follow blog ni^^

    ReplyDelete
  123. Akhirnya, sy join juga !
    Linknya kat sini :

    http://gadis-puisi.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-seteguh-akar.html

    [^_^]

    ReplyDelete
  124. Kenapa nama saya tak tersenarai dlm list Sahabat Aku Berpuisi ?

    Penyertaan saya ditolak ?

    Alamak !

    ReplyDelete
  125. akhirnya MO join. ALhamdulillah sebab masanya dilanjutkan.. :-)

    http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-aku-mahu-bertaubat.html

    terima kasih

    ReplyDelete
  126. Assalamualaikum..kebetulan baru2 ni saya ada wt entry puisi yg xseberapa..hehe so jz republish entry tu utk join contest ni..jemputla baca di sini(",) http://khairule17.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-nukilan-untuk-sang.html

    ReplyDelete
  127. salam.. saya baru follow dan ikut sama contest ini..

    http://mariabdrahim.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-diri-penentu.html

    ReplyDelete
  128. Mencuba nasib...^^

    http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-milik-siapakah.html

    ReplyDelete
  129. Nak Join Jugakkk.. ;)



    http://mysuarablog.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-31-ogos-datang.html


    MySuaraBlog: Contest Aku Berpuisi : 31 Ogos Datang Lagi

    ReplyDelete
  130. done join...

    http://ainunqalbi.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-gadis-itu.html

    ReplyDelete
  131. salam akhi..semalam ada dah buat satu pusi & dah bagi link kat sini pasal palestin..tapi rsa cm xbest ja..so ana edit semula enrty semalam yg tajuknya untuk berapa lagi?...tajuk yg baru Oh palestin..tapi link ini tajuk yang semalam punya...tak apa kan?

    http://setanggi-permata.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-untuk-berapa-lama.html

    ReplyDelete
  132. nak mencuba...

    ini link saya

    http://penassya.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-kesyahidan-pejuang.html

    ReplyDelete
  133. nak join gak boleh? br selesai hasilkan puisi sulong hihihi

    ReplyDelete
  134. i'm one of the contestant..
    my link:
    http://mybluz.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-untukmu-palestin.html

    ReplyDelete
  135. Join juga. Ni puisi dari Sya:
    http://syaisya.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-keranamu-ramadhan.html

    ReplyDelete
  136. As-salam..

    Nida turut serta meluahkan perasaan dalam bentuk puisi.. moga ada rezeki buat kami sekeluarga..ameeeeeennnn

    http://alongnidar.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuis-i-biarkan-mereka.html

    id follower: Nida

    Selamat Menyambut Hari Lebaran.

    ReplyDelete
  137. http://ufuksyafak.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-pejuang-syahid.html


    assalamualaikum..selamat berkarya...

    ReplyDelete
  138. http://www.jiwakita.net/2011/08/14-contest-aku-berpuisi-juang-musafir.html

    salamualaikum.. NAS juga ingin mencuba2 menyertai pertandingan ini.. harap2 ada kejayaan di hujung usaha ini..

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...