Pages - Menu

4.5.11

Kebanggaan Obama Membunuh Adalah Satu Kebodohan Sebagai Pemimpin


Salam untuk semua, moga dirahmati-NYA =)

Tindakan Obama mengumumkan bahawa Osama Bin Laden telah berjaya dibunuh mungkin difikirkannya sebagai satu kebanggaan kepada keamaan dunia. Tetapi berbeza dengan beberapa orang tokoh dan pengamal undang2 terkenal menyifatkan tindakan US adalah keterlaluan dan bodoh. US merasakan merekalah raja dalam menentukan pergerakan manusia di dunia ni. Tidak habis dikritik dengan penipuan gambar dan jenazah Osama yang disemadikan di laut, Obama akan terus dilihat sebagai pewaris legasi ZALIM G.W Bush!

Petikan berita

Pembunuhan Osama yang tidak bersenjata adalah melampaui batas dan AS bertindak seperti polis, hakim dan pelaksana hukuman mati ke atas orang paling dikehendaki di dunia itu. Schmidt memberitahu televisyen Jerman, operasi pasukan SEAL tentera laut AS itu juga boleh mendatangkan kesan tidak dijangka di dunia Arab yang kini dilanda pergolakan.

Pandangannya disokong oleh peguam hak asasi manusia Australia, Geoffrey Robertson. "Tindakan AS bukan keadilan, tetapi memutarbelitkan istilah itu, kerana keadilan bermakna membawa orang ke mahkamah, mendapati mereka bersalah berdasarkan bukti dan menjatuhkan hukuman ke atas mereka," kata Robertson kepada televisyen Perbadanan Penyiaran Australia (ABC) dari London.

Pakar undang-undang antarabangsa berpejabat di Belanda, Gert-Jan Knoops pula berkata, Osama sepatutnya ditangkap dan diekstradisi ke AS. "Pihak Amerika berkata mereka memerangi keganasan dan boleh membunuh musuh mereka di medan perang, tetapi hujah itu sebenarnya tidak dapat dipertahankan," katanya.

Seorang ulama kanan di New Delhi, Syed Ahmed Bukhari, askar AS sepatutnya boleh menangkap Osama dengan mudah. "Amerika menggalakkan hukum rimba di mana-mana sahaja, sama ada di Afghanistan, Iraq, Pakistan atau Libya. Orang sudah lama membisu tetapi kini segala batas telah dilanggar," katanya. - Reuters

6 comments:

 1. dulu aku ingat obama ni baik...
  tengok2 jahat serupa bush jugak..
  mengong.. yg PM kita pon syok jugak.. cam haaarrrrrrr....ommm..

  ReplyDelete
 2. amerika ade zionis..malaysia ade umno..haha

  ReplyDelete
 3. hampir kiamat ni....tunggu islam bangkit pulak...

  ReplyDelete
 4. Kebangkitan islam...pilihlah aku menjadi pejuangmu Ya Allah!

  ReplyDelete
 5. pemimpin gila glemer murahan....

  ReplyDelete
 6. orang yang bangga bunuh orang sama bodoh. termasuk the rock

  ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...