Pages - Menu

16.6.13

Solidariti Syria Makin Hebat | TOLAK SYIAH!!! (Gambar Menarik Demo)Salam untuk semua, moga Allah rahmati

Syria! Bumi Syam...pergolakan dan pembunuhan rakyat Syria makin hebat.  Terkini, Kerajaan Mesir pimpinan Dr Mursi mengambil tindakan drastik memutuskan hubungan diplomatik, malah menutup Kedutaan Mesir di Syria! Allahuakbar! Aku jangkakan tekanan makin hebat dengan beberapa berita penting pertolongan di Syria ditingkatkan, antaranya:-

1) Muktamar Ulama Se-Indonesia telah bersetuju membentuk satu pasukan 'Sejuta Sukarelawan' yang akan pergi berjihad di Syria.
2) Manakala Mesir pula tidak akan mengenakan apa-apa tindakan bagi rakyatnya yang telah pergi berjihad di Syria.
3) Seorang jutawan muda di Qatar telah bersedia untuk menjadi sponsor kepada 50 orang mujahidin dari negara tersebut untuk pergi berjihad di Syria.
4) Sementara di Algeria pula, ribuan pemuda Islam telah mendaftarkan nama mereka untuk berangkat ke Syria berjihad di sana. (sumber: FB)

Kenapa semua ni jadi? Gambar Kekejaman Syria | Siapa Sebenarnya Bashar Assad?. Aku ada terbaca beberapa pandangan bahawa pergolakan di Syria bukanlah faktor perbezaan mazhab, tetapi zalim. Katanya lagi, zalim ni sama sahaja apa yang Hsuni Mubarak di Mesir, dan Mahathir di Memali dulu.

Pandangan ni juga hampir sama dengan beberapa orang tokoh politik dalam PAS dan gerakan mahasiswa terkini, aku malas nak sebut nama...hampa yang follow politik akan tau. Yang peliknya, kalau bukan kerana mazhab, bagaimana pula persidangan Ulama Sedunia yang berlangsung baru2 ini bahas isu Syria berpunca daripada bencinya Syiah kepada Sunni? Bagaimana pula dengan roadshow penerangan oleh Syeikh Ali Syaibani dan ramai lagi tokoh ulama besar Syria yang turun merantau negara2 umat Islam untuk menerangkan isu Syria ini berkait rapat dengan SYIAH Laknatullah.

Aku pun tak faham puak2 Melayu yang dok follow Syiah ni...yang 4Mazhab mengaji tak habis lagi...dah boleh terikut2 dengan fahaman sonsang, yang menariknya kebanyakkan yang Syiah ni hanya mengikut buta tuli tanpa memahami dulu dasar, malah apabila disoal tentang akidah dan fiqh 4 mazhab pun kantoi! Aku beberapa kali juga ikut forum dan majlis membongkar kesesatan Syiah...jelas dan nayta, kitab-kitab anutan dan pegangan mereka terlalu jauh menyimpang dari Ahli Sunnah Waljamaah. Yang pasti macai2 Syiah terus merasakan merekalah juara revolusi dunia...jatuhnya sistem beraja di Iran makin ramailah "reformis" kononnya mengambil semangat Ayatullah Laknatullah untuk direformasikan di negara2 sendiri.

Kepada sahabat2 aku, kenali dan ambil kisah tentang BAHAYANYA SYIAH! Kalau bukan kita, pastikan anak2 kita terjaga akidahnya dan amalannya, perhatikan juga sahabat2 kita yang lain. Syiah ini berselindung disebalik kopiah, jubah, niqab, purdah dan janggut ala2 ustaz...tutur kata lunak, hati penuh najis dan nanah dengan akidah yang sesat. Aku selitkan memori demonstrasi Solidariti Syria anjuran DPPM pada 14hb Jun 2013.

 
No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...