Pages - Menu

21.9.12

Demonstrasi Anti "Innocence of Muslim" (Gambar Menarik)


 

Salam untuk semua, moga Allah rahmati

DPPM(Dewan Pemuda PAS Malaysia) berjaya menggerakkan demostrasi aman menentang video pendek "Innocence of Muslim" di hadapan Kedutaan US selepas solat Jumaat, aku jangkakan 3-4 ribu orang yang hadir semalam. Aku dan mak ayah yang datang ke KL secara kebetulan kerana urusan lain di sini berkesempatan ikut serta demo.  Memorendum diserahkan di pejabat kedutaan oleh pimpinan2 tertinggi PR, tetapi hanya disambut oleh "pak gard" mereka sahaja tidak oleh wakil kedutaan. Sudah duduk negara orang tetap biadap anjing yahudi ni...

Aku ternanti2 juga kelompok demo daripada Pemuda UMNO, difahamkan mereka berhimpun di Kg Baru. Tak pasti bagaimana pergerakan program di sana...apakah berjalan dari ke sana ke Kedutaan US? hehe...jauh kot. DPPM dah jemput Pemuda UMNO demo sekali, lebih ramai, lebih bersatu, 1 Malaysia...haha.

Kecewa jugak aku...tak dapat lihat suasana perpaduan UMNO-PAS dalam menyuarakan isu yang sama. UMNO ajak PAS bersatu, tetapi dalam isu ini UMNO sendiri tak mampu nak sambut salam perpaduan Islam daripada PAS untuk kita sama2 menentang kebiadapan penerbit filem itu...bagaimana? Ikhlas perpaduan atas nama Islam? Wallahua'lam...jom layan gambar2 di bawah~

Suatu masa dahulu, seekor burung dikisahkan menggunakan paruhnya yang kecil untuk memadamkan api bakaran Nabi Ibrahim, sedangkan burung itu tahu dengan sedikit air tak mampu memadamkan api tersebut.

2 comments:

  1. Kakak lihat channels News Asia bagus dik. TV M'sia tak tayang sangat. Mereka yg turut serta dapatlah melihat dengan jelas yg PAS memang bersungguh dlm hal maruah agama. Tapi itulah dah jelas depan mata konon nak bersatu tapi bila tiba hal begini mereka buat tak tahu.

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...