Pages - Menu

17.11.11

Harimau Malaya Baham Ekor Garuda | Skuad Muda Perjalanan Masih Panjang

Salam untuk semua, moga dirahmati

Semua orang tengah sibuk2 cakap tentang bola, hingga kawan2 aku yang tak minat bola pun sekarang dah mula rancang2 nak p stadium tengok Malaysia lawan Syria kelayakan Olimpik nanti (23hb Nov 2011). Mengejutkan aku juga…Dahsyat kan! Begitulah penangan/impak bola kepada umum, yang tidak berminat pun sudah mula bercakap2, yang tidak tahu mula mengenali nama2 pemain…yang fanatik usah dikata apa lagi…

Yang terbaru, kemenangan Malaysia ke atas tuan rumah Sukan Sea 2011, Indonesia. Walaupun Indonesia tidak menurunkan beberapa kesebelasan utama, pasukan negara tetap perlu diberikan pujian atas semangat melawan sekalipun sekadar berjaya menjaringkan satu gol.

Ketempangan skuad muda ni adalah penyerang…itu sahaja, sukar nak cari sehebat Safee Sali…posisi lain yang bakal menyerlah pada pandanga aku adalah Denfensive Mfdier (DM) negara, Nazmi Faiz yang baru berusia 17 tahun…memang cool budak ni, tenang kawal bola dan hantaran yang baik…3/4 tahun lagi boleh pergi lebih jauh.

Begitulah pentingnya maruah bola sepak, kalah ibarat sudah tewas dan kehilangan sesuatu yang berharga…apa pun aku sekadar seorang penyokong kerdil, bersuara demi mutu dan masa depan bola sepak negara…harapan ini juga diimpikan oleh seluruh penyokong Harimau Malaya. =)

.

Gol Syahrul Azwari-Malaysia vs Indonesia Sukan Sea Preringkat Kumpulan

9 comments:

  1. tahniah Malaysia..
    tgk live streaming pun excited habes...
    huhu

    ReplyDelete
  2. congratz la Malaysia..x smpt tgk pon..tdo..haha

    ReplyDelete
  3. aKU TENGOK DENGAN PENUH DEBARAN WALAUPUN PELUANG ADA BAYAK ... TAPI CUKUP KEMENANGAN BERPIHAK PADA KITA

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy paint protection film

    ReplyDelete
  4. hehe...mcm terkene je yg tang dari tak minat jadi minat...dari tak kenal player jadi kenal..ekeke..
    tapi game smlm best sbb malaysia menang :) harimau malaya boleh!

    ReplyDelete
  5. tahniah kepada Malaysia..kipidap!!

    ReplyDelete
  6. akak yg xminat bola boleh trpacak dpn TV mlm tadi....ttp brbaloi2...Tahniah Msia...

    ReplyDelete
  7. tahniah harimau muda..moga lebih sukses lagi.

    salam kenal, thanks singgah kat blog sy..sy pun dh follow back.tq

    ReplyDelete
  8. salam, ngauman juara semakin hampir...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...