Pages - Menu

11.9.11

Peristiwa 11 Septembar Merubah Iklim Dunia

wtc39 

Salam keamanan untuk semua, moga dirahmati-NYA =)

Hari ni genaplah 10 tahun selepas kejadian serangan 11 September 2001 yang melibatkan bangunan World Trade Centre kat US yang berlaku pada tahun 2001. Waktu jadi benda ni aku baru form 1, huish..kira lama dah jadi ni…tapi aku bukan nak cerita sangat tentang kejadian tu..rasanya semua orang dah sedia maklum tentang konsporasi jahat puak Yahudi ni.

Implikasi kejadian 11 September ni sebenarnya telah merubah iklim dunia dalam banyak aspek..ekonomi, ketenteraan, perdagangan, pelancongan…yang paling menyedihkan dua negara Islam Afghanistan dan Iraq dipelaku seperti binatang oleh US yang membuat macam2 tuduhan tanpa bukti sampailah sekarang.

Pandangan dunia kepada masyarakat Islam sepuluh tahun kebelakangan ni  memang dipandang serong dengan khabarnya Islam ni agama pengganas dan segala macam, akhirnya muncul pelbagai “gerakan pengganas” yang entah betul atau tidak semua tu. Begitulah liciknya Yahudi memperdaya umat Islam sedunia, Malaysia turut menerima tempias akibat kejadian 11 September. Pergerakan umat Islam di negara2 Barat terutamanya seperti dirantai dan dirisik, pelbagai diskriminasi yang diwujudkan…timbullah Islamophobia dalam kalangan masyarakat Barat..

Nabi bersabda, “Kamu akan mengikut jejak langkah orang-orang sebelummu sejengkal sejengkal dan sehasta sehasta sehingga kamu akan menuruti mereka walaupun mereka memasuki lubang-lubang biawak.” Sahabat bertanya: “Siapakah mereka itu ya Rasulullah?” Nabi menjawab: “Yahudi dan Nasara, siapa lagi.” (Riwayat Muslim)

Sejarah 11 September kepada umat kita terlalu besar ceritanya, kebenciaan Yahudi dan Nasrani kepada Islam tidak akan padam hingga kiamat. Semoga kita terus mendoakan semua sahabat kembali kepada dua warisan yang ditinggalkan oleh baginda nabi iaitu Al-Quran dan Hadis sebagai benteng yang paling utuh dalam mendepani serangan musuh Allah, Yahudi Laknatullah.

 

7 comments:

 1. "Dear USA, your 9/11, is like our 24/7, sincerely Palestine"

  ReplyDelete
 2. rasa baru 2-3thn pristiwa ni berlaku...

  ReplyDelete
 3. salam, 11/9 sekadar sendiwara yahudi utk menekan Islam dari pelbagai sudut...

  ReplyDelete
 4. jika kite berpegang kpd Quran dan Hadis insyaallah kite masih kuat menghadapi ini semua..

  ReplyDelete
 5. As-salam..

  Masih musykil tentang kejadian itu... sebabnya macam ada pihak ketiga yang mendalangi..

  p/s: sekadar bertanya, kenapa nama saya tiada di dalam senarai peserta Contest Aku Berpuisi..


  http://alongnidar.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuis-i-biarkan-mereka.html

  ReplyDelete
 6. umat islam harus bersatu dan berpegang pada Al-Quran dan sunnag...baru musuh takut dengan kite

  ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...