Pages - Menu

18.7.11

Minuman Tenaga Haram Di Chechnya

 
GROZNY 19 Julai – Para penduduk Chechnya bercadang untuk melarang penjualan minuman tenaga bukan alkohol seperti “Red Bull” kepada mereka yang berumur 18 tahun ke bawah atas alasan ia berbahaya dan haram, kata pegawai kesihatan hari ini.

Larangan tersebut merupakan sekatan terbaru pihak berkuasa di samping kedai-kedai hanya boleh menjual alkohol pada waktu pagi, restoran ditutup sepanjang bulan Ramadan serta wanita diwajibkan memakai tudung di dalam bangunan negeri.

“Minuman tenaga sama seperti arak yang akan memberi kesan buruk kepada kesihatan," kata Timbalan Menteri Kesihatan Chechnya, Rukman Bartiyev. - Reuters


Azhan: Minuman bertenaga membahaya kesihatan, sama seperti arak? Selalu ja aku minum minuman bertenaga ni lepas aktiviti sukan. Di sana pengharaman ikut umur pula...kalau membahayakan kesihatan kenapa tidak haramkan untuk semua?

16 comments:

  1. umno chechnya tak bising ke?

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    Majlis Fatwa kena buat kajian tentang perkara ini..

    Rasanya belum pernah lagi saya minum minuman ini..

    ReplyDelete
  3. yang bersih pun haram.....moga kita tidak dikelirukan!

    ReplyDelete
  4. sokong2..knape nk ikut umur..klo tak bagus kene ban untuk semua skali laa

    ReplyDelete
  5. minuman ni haram ke?... en abg munna suka minum air ni bila letih...

    ReplyDelete
  6. tak pernah minum air ni sebab dlm mind dah set itu minuman org lelaki...ha ha ha...boleh ke gitu?

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. nasib baik aku x amek minuman cmne.. :D

    ReplyDelete
  9. prince xpernah la plak minum redbull ni..

    ReplyDelete
  10. diharamkan krn memudaratkan ye...

    ttp rasanya betul juga tu cz cousin suami akak meninggal diusia muda krn slalu mengamalkan minuman nie...doc kt ada infect dlman....

    ReplyDelete
  11. kira bahaya la air macam ni...kena elakkan minum ni...baru tau.

    ReplyDelete
  12. tak penahnya nak minum minuman bertenaga selain dr 100 plus...erk 100 plus minuman bertenaga ke minuman gas?

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...