Pages - Menu

22.5.11

WHO Senaraikan Malaysia 10 Negara Terbaik Peminum Arak Tegar | Rakyat Malaysia Berbelanja 1.5 Billion Untuk Arak

WHO Senaraikan 1Malaysia antara 10 Negara Paling Banyak Peminum ARAK

1Malaysia telah disenaraikan oleh World Health Organisation (WHO) antara 10 negara paling banyak menggunakan alkohol di dunia. Dengan kata lain, Malaysia diiktiraf sebagai antara 10 negara paling banyak minum air kencing syaitan. Yang menghairankan, statistik itu bertentangan dengan saiz dan populasi rakyat negara ini. Berdasarkan statistik WHO, orang 1Malaysia, termasuk orang Melayu Islam, menghabiskan RM1.5 bilion untuk membeli alkohol dengan penggunaan 7 liter per kapita.

Bravo!!! Memang negara kita ni serba serbi hebat, mesti korang bangga punya lah kan.haha. Kalau tempat aku ni, mudah sangat tengok orang minum arak, pergi saja  Pulau Langkawi senang2 saja korang akan jumpa budak2 sekolah dok bedal air kencing setan ni. Kalau di bandar pula, belakang2 bangunan lama2 bersepah2 tin arak dilonggokkan. Apa nak herannya, kita kan negara 1Malaysia...Ubah sekarang sebelum parah!

4 comments:

  1. dlm byk2 negara mcm manelah kite yg blh dpt top10 kategori tu sedangkan ramai orang Islam di Malaysia..

    ReplyDelete
  2. negara kita ni kan memang terbaik segala mak nenek yang berkaitan ketidakhalalan oleh islam.. dasyat sungguh.. jap nak p chek betul ke dalam akta tu malaysia negara islam?

    ReplyDelete
  3. memalukan....taktau nak ckp pe....
    bila2 masa je ALLAH nak turunkan bala...

    ReplyDelete
  4. btul ke..atau ni angkare pihak pembangkang... yang xabes2 nk jatuh kan kerajaan...
    xde kaitan pon 1 mlysia dlm hal ni...
    didikan agame dlm keluarge tu penitng..
    kt skloah cikgu ajar agame
    tp klo diri sendiri xnk praktik pon xgune.... hukuman sume ade... undang2 minum arak pon ade...

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...