Pages - Menu

7.12.10

Senibina Putrajaya Berkonsepkan Freemason Yahudi?

Senibina Freemason Di Malaysia.

Kalau kita melihat senibina tempat-tempat menarik di Malaysia ini, sebenarnya ada sesuatu yang terselindung. Kepada yang tidak meminati ataupun percaya kepada teori Konspirasi Freemason, maka abaikanlah gambar-gambar di bawah ini tanpa perlu membuang masa anda yang berharga itu.


Semenjak Google Earth berada di alam siber beberapa tahun lalu, pelbagai penemuan yang memeranjatkan dijumpai. Di Malaysia khususnya, kita pernah dikejutkan dengan penemuan satu tanda salib yang besar berada di atas bumbung bangunan perpustakaan Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM) di Terengganu.

Siapakah arkitek yang merekabentuk bangunan tersebut dan apakah tujuannya, belum terjawab sehingga kini.


Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM), Terengganu..






Pada ketika ini, bangunan ini telah dikaburkan jika dilihat melalui Google Maps. Mungkin kerana sudah terkantoi.

Bukti: http://wikimapia.org/1620361/Kustem-Cross


Kini kita beralih untuk melihat senibina yang benar-benar mengejutkan umat Islam di negara ini. Senibina Freemason yang ditemui melalui Google Earth terhadap pusat pemerintahan negara, Putrajaya.

Putrajaya



Vatican City & Putrajaya (perhatikan simbol mata)

Lagi gambar..



Di Alamanda, Putrajaya.





Presint 5, Putrajaya.



Yang ini jelas "mata"nya



Ok kita beralih kepada Obelisk pula.

Mengapakah Obelisk (Tiang) dibina sebagai mercu tanda? Apakah mercu tanda senibina Islam? Adakah tiang?




Jika kita masih buta dan sentiasa menidakkan tentang semua ini, segala jenis cerita sudah dikeluarkan. Tinggal kita nak tonton sahaja. Tontonlah The Arrival dengan hati dan minda yang sedikit menerima.

Sama-sama kita mencari kebenaran di muka bumi Allah ini. InsyaAllah.

Source: Facebook | Mass edited by Oh! Tidak   sumber

13 comments:

  1. jgn terlalu taksub sudah
    boleh baca jer lah

    ReplyDelete
  2. Perkongsian yang baik. Pada saya umat Islam Malaysia perlu 'celik' dan 'bangun' dari leka dan tidur yang panjang. Kalau dengan melihat perkara sebegini, hati nurani kita yang ISLAM ini tidak tersentuh, check la diri masing.

    Memang ini suatu konspirasi, tapi tiada rugi mengambil sedikit perhatian. Namun, jangan jejaskan iman dan amal kita sudah.

    Sudah sampai masa kita harus sedar, KITA SEDANG DIPENGARUHI YAHUDI YANG SANGAT INGIN JATUHKAN ISLAM TERCINTA INI AGAR BERSAMBIL LEWA DENGAN SEGALA USAHA MEREKA.

    Mohon untuk baca ini, sekadar perkongsian untuk membuka minda dan pemikiran kita bahawa kita (ISLAM) bagaikan telur di hujung tanduk.

    http://akhzaman.blogspot.com/p/cbo-for-muslims-from-masonic.html

    Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  3. @wan khindy betul tu, setiap manusia dikurniakan hati, dimana sensitiviti anda melihat perkara umpama ni. Itulah hakikatnya, dalam diam yahudi menyerang.

    ReplyDelete
  4. @nazrul dan hans baca sebagai peringatan dan pengajaran umat akhir zaman

    ReplyDelete
  5. salam reformasi,

    menarik, kustem tu IPT ke blenye wujud?


    KLIK SINI:SEKS MELAYU

    ReplyDelete
  6. ya Allah..besarnye salib tu..pls do something

    Proton Lekir

    ReplyDelete
  7. @new hope ya IPTA kat msia

    @velasrizal ya sngt besar, terkjut jg tgk ada sni bina macm tu kat msia...

    ReplyDelete
  8. bermacam-macam unsur freemason yg berjaya dibongkarkan skrg ni..

    adeyhhh.. camna pembangkang nak ambil alih putrajaya nnt.. huhu..

    ReplyDelete
  9. huhu..itu universiti saya mase degree dulu..sad :( mmg kecoh dulu pasal hal nie..:(

    ReplyDelete
  10. @solihin tu lah, kes naya btoi.hehe

    @shark oh yaka, cmna lah kntraktor dia tak amek berat hal ni...

    ReplyDelete
  11. > New Hope

    KUSTEM atand for Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia, skrg ni dikenali sbg Universiti Malaysia Terengganu.

    ReplyDelete
  12. @wan tq wan maklumat lgkap kustem, hamba org kedah, xtau sgt.hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...