Pages - Menu

6.11.10

Video, Gambar Letusan Gunung Berapi Merapi. Ikhtibar Untuk Kita.[7] Tuhan (yang mencipta dan mentadbirkan keadaan) langit dan bumi serta segala yang ada di antara keduanya; kalau betul kamu orang-orang yang yakin (akan hakikat itu, maka terimalah sahaja apa yang diutuskan kepada kamu).

[8] Tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Dia; Dia lah Yang menghidupkan dan Yang mematikan; (Dia lah jua) Tuhan kamu dan Tuhan datuk nenek kamu yang telah lalu.

[9] (Mereka tidak meyakini kebenaran yang dijelaskan kepada mereka), bahkan mereka masih tenggelam dalam keraguan sambil bermain-main dengan perkara ugama.

[10] Oleh itu tunggulah (wahai Muhammad) semasa langit membawa asap kemarau yang jelas nyata (yang menyebabkan kebuluran yang dahsyat),

[11] Yang akan menimpa seluruh keadaan manusia (yang kafir itu, sehingga mereka akan berkata: "Ini adalah azab yang sungguh menyakitkan".

[12] (Pada saat itu mereka akan merayu dengan berkata): "Wahai Tuhan kami! Hapuskanlah azab ini dari kami, sesungguhnya kami akan beriman!". - Ad-Dukhan.

Admin: Takziah untuk ahli keluarga mangsa gunung berapi Merapi yang meletus sejak seminggu yang lalu.  Rakyat Malaysia sepatutnya menjadikan tragedi Merapi sebagai ikhtibar dan bersyukur kerana kita tidak dilanda dengan pelbagai musibah dan kejadian seumpama yang berlaku di negara jiran Indonesia. Sama2 kita mohon Allah meringankan beban mereka yang terlibat dan semoga dipermudahkan pengurusan bantuan kemanusiaan ke sana.

2 comments:

  1. Salam Ziarah saudara..keinsafan pasti menjelma jika tengok gambar gambar ini..

    ReplyDelete
  2. salam relevan,benar tu, sangat tragis keadaan di sana..

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi memberikan pendapat,nasihat dan kritikan, moga dirahmati-NYA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...